Izjava dneva: “Strahu, ki ga pred Golobom čuti Urška Klakočar Zupančič, ne privoščim nikomur”

(vir: Zajem zaslona)

“Strahu, ki ga pred Golobom čuti Urška Klakočar Zupančič, ne privoščim nikomur. Absolutna podrejenost.”

Tako je na omrežju X zapisal Edvard Kadič, slovenski strokovnjak za komuniciranje, politični analitik, publicist in pisatelj, ob objavi videoposnetka z novinarske konference Gibanja Svobode.

Na novinarski konferenci je Robert Golob v preteklih dneh po seji sveta stranke pojasnjeval, zakaj so iz stranke izključili Mojco Pašek Šetinc, Urška Klakočar Zupančič pa ni več podpredsednica stranke, katere soustanoviteljica je bila. Bo pa še nekaj časa podpredsednica Državnega zbora RS, saj Golob očitno ni zbral dovolj glasov za njeno zamenjavo. Janez Janša pa je v teh dneh razkril, da so nekateri poslanci iz Gibanja Svobode (neuspešno) lobirali za glasove stranke SDS, da bi Klakočar Zupančičevo razrešili.

Na posnetku, ki ga je sinoči objavila TV Slovenija, je razvidno, kako Golob ponižujoče ravna s svojimi strankarskimi sodelavci.

Spomnimo. Robert Golob se je v začetku januarja letos podobno kot zdaj obnašal tudi do Danijela Bešiča Loredana, takratnega ministra za zdravje. Na novinarski konferenci, pred javnostjo, je podobno urejal, kje bo kdo stal. Nato pa je Bešiča Loredana prisilil, da se je priklonil Zoranu Jankoviću, ljubljanskemu. In se mu ponižujoče opravičil. Ker je bil pred tem kritičen do kaosa v Zdravstvenem domu Ljubljana. Hkrati pa posnetki kažejo, da je Golob zelo uklonjen in ponižen do Jankovića, ko se znajdeta kje skupaj.

A. L.