Izjava dneva: “S KUL nezaupnico podobno kot z Erjavčevo obljubo o 1000 evrih minimalne pokojnine”

Karl Erjavec

“S to KUL konstruktivno nezaupnico se dogaja nekaj podobnega kot z Erjavčevo obljubo o 1000 evrov minimalne pokojnine, ki je ni in ni za dočakati.”

Tako je pred nekaj minutami ribniški poslanec in podpredsednik Državnega zbora RS Jože Tanko komentiral najnovejšo izjavo Karla Viktorja Erjavca, novo-starega predsednika stranke DeSUS, da bo 15. januarja vložil konstruktivno nezaupnico proti zdajšnji vladi.

Še pred tem naj bi se šel ponovno pogovarjati s stranko SMC, čigar poslanka Monika Gregorčič je pred dnevi na Twitterju zapisala, da Erjavec želi še tretji pogovor s poslansko skupino in da Erjavec nikakor ne razume, da “ne pomeni ne“. SMC je sodelovanje z Erjavcem in KUL-vci namreč že večkrat zavrnila. Nazadnje konec decembra 2020.

Spomnimo sicer, da Erjavec možnosti vložitve nezaupnice sploh nima, saj na volitvah s sramotno nizkimi 384 glasovi volivcev in volivk sploh ni bil izvoljen v državni zbor. Tudi sicer je nezaposljiv, denarno nadomestilo je prejemal vse dotlej, dokler ga ni vodstvo stranke DeSUS spet postavilo na svoje čelo.

Erjavec pa je 1000 evrov minimalne pokojnine upokojencev in upokojenkam obljubil že davnega leta 2008. Nato je bil v vseh vladah (vse do 13. marca 2020), za upokojence pa ni naredil nič.

Koalicija KUL, to so stranke SD, LMŠ, Levica in SAB, pa imajo tako dnevno druge kandidate za mandatarja. Včeraj je bil to že Martin M. Cvikl, predvčerajšnjim Erjavec, pred tem Jože Damijan, danes spet vrag muhe žre in naj bi bil to spet Erjavec. Erjavec pričakuje sicer 43 podpisov poslancev (SD, LMŠ, Levica, SAB in nekaj od DeSUS) oz. realno 41, kot je poročal Planet TV. Za uspeh potrebuje 46 glasov, ki pa jih v KUL nimajo, zato tudi tolikšni napadi na SMC. Sla po oblasti in ne po delu je namreč neizmerna.

C. R.