Hip po koncu Prešernove proslave v Cankarjevem domu zmanjkalo elektrike

Cankarjev dom je ostal brez elektrike. (vir: J. M., X)

V središču Ljubljane je sinoči zmanjkalo elektrike. Luči so ugasnile v trenutku po koncu prenosa Prešernove proslave v Cankarjevem domu. Velika dvorana je bila v temi najmanj 10 minut, so uporabniki poročali na omrežju X.

Brez elektrike je ostala približno polovica ljubljanskega središča, ugasnile so luči v stanovanjuh in na ulici, prav tako niso delovali semaforji. 

Težave so se pojavile na več transformatorskih postajah, in sicer na Tromostovju, Kongresnem trgu, Univerzi v Ljubljani, na Novem trgu, Gregorčičevi, Novem trgu, Križankah in Bregu, poroča portal N1. Portal še navaja, da so v Cankarjevem domo pogostitev izvajali ob svečah.

Elektro Ljubljana vzroka za električni izpad ni pojasnilo. O izpadu elektrike ni nobenega obvestila niti na portalu 112 (Urad RS za zaščito in reševanje) niti v večjih medijih. Nedvomno pa je bilo tudi kaj reševanj iz dvigal.

Izpad elektrike je nedvomno povzročil veliko škode. Dodajmo, da predsednika vlade Roberta Goloba, domnevnega strokovnjaka za električno energijo, na proslavi ni bilo. Natančno pred letom dni pa se je na takratni proslavi prvič pojavil z novo spremljevalko.

A. L.