Golobov neformalni svetovalec za varnost mora v zapor

Miloš Njegoslav Milović (vir: spletnicasopis.eu)

Neformalni svetovalec za varnost predsednika vlade Roberta Goloba Miloš Njegoslav Milović bo moral v zapor. Pred časom je bil namreč pravnomočno obsojen na leto in pol zapora zaradi vpletenosti v fiktivni posel, njegovo prošnjo za alternativno prestajanje kazni pa je sodišče zavrnilo, poročajo mediji.

 

Miloviću je Golob zaupal reorganizacijo svojega varovanja. Pri tem so varovanje s policije prenesli neposredno pod kabinet predsednika vlade. Miloviča se je omenjalo tudi kot Golobovega človeka, ki deluje v ozadju. Med drugim naj bi se mešal v posle policije in skušal usmerjati njeno delovanje.

Na to je v poročilu pred časom opozoril takratni prvi mož Policije Boštjan Lindav. “Kot posebej neodgovorno ravnanje, z veliko mero nezaupanja v strokovnost Policije in njeno avtonomnost, se kaže tudi s tem, da je na več sestankih med dvema državnima organoma sodeloval človek, ki v nobenem od navedenih organov ni zaposlen,” je navedel. Da se je Milović dvakrat oglasil tudi na ministrstvu za zdravje, je priznal tudi takratni zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan.

Pred časom je bil Milović obsojen na leto in pol zapora, ker je pred 15 leti kot pripravnik v odvetniški pisarni Čeferin sodeloval pri slabih 400.000 evrov vrednem fiktivnem sodelovanju NB Inženiringa ter hčerinskega gradbenega podjetja Slovenskih železnic.

Milovič je zaprosil za alternativno prestajanje kazni, a je sodišče njegovo prošnjo zavrnilo

Milovićevo podjetje je sicer v preteklosti sklepalo številne donosne svetovalne pogodbe z državnimi energetskimi družbami, kar sedem z Gen-i v času, ko je upravo še vodil Golob.

A. V.