FIŠ vabi na online informativna dneva

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ) vabi na online informativna dneva, ki bosta v petek, 16. 2. 2024 in v soboto, 17. 2. 2024.

Vir: FIŠ Novo mesto

Fakulteta za informacijske študije spada med vodilne slovenske izobraževalne institucije, ki nudi tako brezplačen redni kot tudi izredni študij na vseh treh stopnjah, s področij računalništva in spletnih tehnologij, informatike, podatkovnih znanosti, kibernetske varnosti in informacijske družbe.

Na online informativnih dnevih, ki bosta potekali v petek, 16. 2. 2024 in soboto, 17. 2. 2024, bodo predstavili pester nabor študijskih programov, ter potek in prednosti študija na njihovi fakulteti.

Na prvi, dodiplomski, stopnji se lahko izbira med dvema visokošolskima strokovnima študijskima programoma. Tisti, ki jim je blizu družboslovje v povezavi s poslovnimi in informatičnimi znanji, se bodo našli v študijskem programu Informatika v sodobni družbi. Razvojno-programerske veščine pa se lahko pridobi na visokošolskem strokovnem študijskem programu Računalništvo in spletne tehnologije.

Na drugi stopnji študija je izbira še pestrejša. Magistrska študijska programa Informatika v sodobni družbi ter Računalništvo in spletne tehnologije sta nadgradnja istoimenskih  programov prve stopnje, pridružujejo pa se jima še magistrski programi Podatkovne znanosti, Kibernetska varnost in Poslovna informatika.

Fakulteta izvaja tudi doktorski študijski program tretje stopnje Informacijska družba.

Pomembna prednost študija na Fakulteti za informacijske študije je možnost sodelovanja na predavanjih in vajah preko spleta na vseh treh stopnjah študija. Študenti lahko individualno izbirajo ali se bodo predavanj udeležili v živo, v prostorih fakultete, ali preko spleta od koderkoli v Sloveniji ali v tujini. Izpostaviti velja tudi mednarodno uveljavljene, a študentom vedno dostopne profesorje in raziskovalce, prijazne strokovne sodelavce ter tesno sodelovanje s podjetji iz lokalnega okolja.

FIŠ-evi diplomanti se zaposlijo zelo hitro po zaključku študija, nekateri pa že med samim študijem. Veliko je tudi povpraševanja različnih podjetij po študentih neposredno na fakulteto – tako preko kariernega centra kot tudi neposredno pri predavateljih. To dokazuje, da se na Fakulteti za informacijske študije izobražuje za opravljanje najbolj zaželenih poklicev prihodnosti.

Vse informacije glede študija na FIŠ bodo predstavljene na online informativnih dnevih, ki bodo potekali v petek, 16. 2. 2024, ob 10. in 17. uri ter v soboto, 17. 2. 2024, ob 10. uri. Podrobnejše informacije najdete na spletni strani fakultete.

Če se informativnih dni ne boste uspeli udeležiti, ali vas morda zanimajo dodatne informacije, pa lahko pišete na [email protected] ali pokličete na številko 07 37 37 870.

Vir: FIŠ Novo mesto

A. L.