torek, 23 julija, 2024
Doma Dolenjska Dr. Anton Olaj imenovan za državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve

Dr. Anton Olaj imenovan za državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve

Vlada je na današnji seji sprejela sklep, da z 8. junijem 2020 za državnega sekretarja na Ministrstvu za notranje zadeve imenuje dr. Antona Olaja.

Dr. Anton Olaj je slovenski policist, pravnik in veteran vojne za Slovenijo. Karierno pot je začel leta 1981 na takratni Postaji milice Ljubljana – Vič. Nato je med leti 1986 in 2006 delal v novomeški kriminalistični službi kot kriminalist, kriminalistični inšpektor, vodja sektorja za zatiranje gospodarske kriminalitete in nazadnje kot načelnik urada kriminalistične službe.

Urad kriminalistične policije v Policijski upravi Novo mesto je vodil med letoma 1994 in 2006. Nato je bil direktor Policijske uprave Novo mesto, od 1. februarja 2006 do 12. oktobra 2012.

Diplomiral je na Pravni fakulteti v Ljubljani ter opravil znanstveni magisterij na Fakulteti za državne in evropske študije. Leta 2011 je na Evropski pravni fakulteti uspešno ubranil doktorsko disertacijo z naslovom Umestitev običajnih pravil občega mednarodnega prava v pravni red Republike Slovenije.

Med leti 2006 in 2011 je svoje kriminalistične izkušnje in pravno teoretično znanje prenašal na študente Višje policijske šole v Tacnu in slušatelje kriminalističnih tečajev pri predmetu kazensko pravo.

Je habilitirani visokošolski predavatelj za predmetno področje “pravo” in avtor več znanstvenih člankov s področja mednarodnega javnega prava in ustavnega prava.

J. M.