Črnomelj: Prometna nesreča na cesti Kanižarica – Vinica

Nekaj po 5. uri je prišlo do prometne nesreče pri Stari Lipi v občini Črnomelj (cesta Kanižarica – Vinica pri Črnomlju), poroča Urad RS za zaščito in reševanje.

Cesta je bila približno 45 minut zaprta v obe smeri, promet je potekal izmenično.

Pozneje so objavili, da sta 5.14 sta pri naselju Stara Lipa, občina Črnomelj trčili osebni vozili. Reševalci nujne medicinske pomoči Črnomelj pa so na kraju oskrbeli v nesreči poškodovane osebe in eno prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, očistili vozišče in nudili pomoč policiji pri urejanju prometa.

Obvestilo policije

S Policijske uprave Novo mesto so dodatno sporočili, da je po prvih ugotovitvah 22-letni voznik osebnega avtomobila prehiteval tovorno vozilo v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 31-letna voznica osebnega avtomobila.

22-letni voznik naj  bi se poskušal izogniti trčenju, vendar je trčil v zadnji del tovornega vozila in prednji del avtomobila 31-letne voznice.

Lažje poškodovano voznico in otroka iz njenega vozila so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

K. R.