Luka Dončić in Dallas sta se dogovorila

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je v nedeljo vrnil z olimpijskih iger v Tokiu, včeraj pa ga je v Ljubljani že obiskala delegacija Dallasa na čelu s predsednikom Markom Cubanom, trenerjem Jasonom Kiddom in svetovalcem Dirkom Nowitzkim, poroča portal Siol.net.

Zvečer pa je postalo jasno, da je Dončić z Dallasom podpisal petletno pogodbo v višini 207 milijonov dolarjev, kar je 176 milijonov evrov.

Kot poroča Adrian Wojnarowski, priznani novinar ESPN (ameriške televizije), so si vodilni pri Dallas Mavericks in Luka Dončić včeraj segli v roke. Novico mu je potrdil Lukov agent Bill Duffy.

22-letni Luka Dončić je bil tako kot prvi v zgodovini upravičen do maksimalnega podaljšanja pogodbe za novinca, saj je bil že dvakrat izbran v prvo peterko lige NBA. S tem je postavil nov mejnik, ki so pri slovenskemu čudežnemu dečku na tapeti praktično vseskozi, navaja Siol.net.

Uradno bosta strani podpisali pogodbo danes, ob 15. uri, na posebni novinarski konferenci, ki jo bodo organizirali pri Dallas Mavericks.

Luka Dončič je v izjavi za ESPN dejal: “Danes so se sanje uresničile. Košarka mi je dala veliko in me popeljala na številna lepa mesta. Ponosen sem in navdušen, da ostajam v Dallasu kot del Mavericks. Cenim podporo navijačev.

Hkrati bi rad poudaril, da bom še povečal prizadevanje in se še bolj osredotočil na mojo neprofitno mednarodno fundacijo, ki bo vrnila krajem, kot je moja rodna Slovenija in tudi skupnosti v severnem Teksasu.

Kmalu bomo zgradili tudi dve košarkarski igrišči v Sloveniji. Prenavljamo igrišča iz mojega otroštva, kjer sem se učil in treniral košarko. Navdušen sem nad tem, da bodo lahko otroci igrali na istih igriščih, kot sem sam.”

Vir: siol.net

C. R.