Bo brez voditeljskega mesta TV Dnevnika ostal tudi nečak partnerke Saša Hribarja?

Novo vodstvo RTV Slovenija, ki ga je nastavila Golobova vlada, že izvaja brutalne kadrovske čistke. Najprej so bili na vrsti direktorji in uredniki posameznih enot, zdaj očitno sledijo še novinarji in voditelji oz. vsi, ki se kakor koli niso strinjali s političnim aktivizmom, ki ga je v zadnjem letu ali dve izvajala peščica zaposlenih. Bo brez voditeljskega mesta v TV Dnevniku ostal tudi nečak dolgoletne partnerke pokojnega Saša Hribarja Nejc Krevs?

 

Potem, ko je Golobova vlada preko novega zakona o RTV Slovenija nastavila nov svet RTV, nato pa še upravo, so sledile nagle zamenjave. Kdor se ni uklonil, so ga na cesto po potrebi vrgli tudi z izmišljenimi izgovori. Tako ali drugače so morali oditi generalni direktor RTV, direktor TV Slovenija, urednik spletnega portala, urednika notranje in zunanje politike, urednik dnevno informativnega programa in nazadnje še odgovorna urednica informativnega programa Jadranka Rebernik. Namesto nje je brez potrebnega soglasja novinarjev v. d. urednice postala Polona Fijavž, zdaj pa očitno sledi še pogrom nad novinarji in voditelji.

Brez vodenja TV Odmevov je že ostal Luka Svetina, voditeljica TV Dnevnika tudi ni več Valentina Plaskan. Ukinjena je bila oddaja Arena, ki jo je vodil Igor Pirkovič. Vse to so imena, za katera so na politični levici prepričani, da niso prave svetovnonazorske usmeritve in se jih je zato treba znebiti, pa čeprav so pomenili pravo osvežitev prorgama. Ker na RTV menda znajo delati samo kadri, blizu levici.

Eno od imen, ki je prišlo v ospredje v času, ko je veljal še stari zakon o RTV Slovenija, je bil tudi Nejc Krevs, voditelj TV Dnevnika. Kot pravijo poznavalci, bo Krevs, sicer nečak dolgoletne partnerke pokojnega Saša Hribarja in tako rekoč otrok RTV Slovenija, pokazatelj, kako brezvestni in umazani so lahko vladni eksekutorji na RTV Slovenija.

A. V.