Bazen Novo mesto sprejel prve plavalce

Bazen v Češči vasi (vir: MO NM)

Pokrit bazenski kompleks v Češči vasi je zapolnil vrzel v novomeški športni infrastrukturi in omogoča odlične pogoje za učenje plavanja, rekreativno vadbo in profesionalne plavalne treninge. Bil je težko pričakovan, vrata je odprl včeraj, 1. septembra 2023.

V septembru veljajo akcijske cene. Cene so tudi sicer ugodne, še dodatni popusti so za otroke, dijake, študente, upokojence in invalide. Kupiti je možno enkratne, mesečne ali sezonske vstopnice.

Cene v septembru za enkratno vstopnico so:

  • Otroci od 4. do 14. leta:                   4,00 evre
  • dijaki, študenti, upokojenci, invalidi: 5,20 evra
  • odrasli:                                           6,80 evra

Ceniki so dostopni na povezavi: Bazen

Bazen Novo mesto predstavlja vrhunsko okolje za profesionalno in rekreativno vadbo. Je odprtega tipa in na voljo za uporabo vsem starostnim skupinam, ne glede na plavalno predznanje. Obsega 25-metrski plavalni bazen in manjši vadbeni bazen ter savno. V bazenskem kompleksu so lahko hkrati nahaja največ 339 obiskovalcev.

Plavalni bazen

V  25-metrskem plavalnem bazenu je 8 plavalnih stez. Za rekreativno plavanje so na voljo 2 do 4 steze, v katere se plavalci razporedijo glede na predznanje in hitrost plavanja. Preostale 4 steze so namenjene rednim najemnikom – klubom, društvom in podjetjem. Širina posamezne steze je 2,5 m, kar plavalcem ob upoštevanju plavalnega bontona omogoča nemoteno rekreacijo in treninge.

Mere bazena: 25 m x 21 m.
Globina: 140 cm do 210 cm.
Temperatura vode: 27°C ±  1°C.

Vadbeni bazen

Manjši 20-metrski vadbeni bazen je namenjen neplavalcem vseh starosti, vodenim vadbam, tečajem šol in vrtcev ter programom s področja rekreacije in rehabilitacije specifičnih skupin uporabnikov. V njem je na voljo 5 razmejenih plavalnih stez, katerih širina se lahko prilagaja željam in potrebam uporabnikov. V sklopu tekmovanj in dogodkov je manjši bazen na voljo kot ogrevalni bazen.

Mere bazena: 20 m x 10 m.
Globina: 110 cm.
Temperatura vode: 30°C ±  1°C.

Obratovalni čas bazena:

Od ponedeljka do petka: 8. do 14. in 16. do 21. ure
Sobote in prazniki: 10. do 20. ure
Nedelje: ZAPRTO

Bazen v Češči vasi (Novo mesto)

Več: Bazen | Češča vas 

M. D.