Župan Ivan Molan: “V Brežicah azilnega centra NE BO!”

Protestni shod, Obrežje, 16. marec 2024, posnetek zaslona (vir: FB)

Brežiški župan Ivan Molan se je danes priključil protestnemu shodu proti azilnemu domu na Obrežju. Za Nova24TV je povedal: “V Brežicah azilnega centra NE BO!”

Na to se je odzval Janez Janša, predsednik Slovenske demokratske stranke, in zapisal: “Tako je. AMEN!” S tem je pritrdil županu, da azilnega centra v Brežicah “ne bo”!

Iz video posnetka, ki ga je za portal e-maribor posnel Suad Arifa Muslimović iz Mirne Peči in ga je delil tudi Janez Janša, je razvidno, da je bil protest miren in dostojanstven, številni protestniki so imeli v rokah slovenske zastave. Da Obrežja ne dajo, pa so v zadnjih dneh tako že večkrat ponovili.

Protestnega shoda se je udeležilo okoli 1000 ljudi, je za STA pojasnil župan Ivan Molan. Med udeleženci so bili tudi člani Inštituta 1. oktober, ki ga vodi Pavel Rupar. Na družbenih omrežjih pa mrgoli posnetkov in fotografij.

“Protest je resna napoved in opozorilo, da ljudje na tem koncu enostavno nismo pripravljeni sprejeti vsega, kar nam vsiljuje vlada,” je poudaril Molan. Dodal je, da organizatorji načrtujejo protest tudi prihodnjo soboto.

A. L.