Za vse, ki potujejo z Dolenjske proti Ljubljani

Ljubljanska južna obvoznica (vir: mapio.net)

Vsi, ki bodo do vključno jutri, srede, 15. avgusta, do 22. ure potovali po avtocesti z Dolenjske proti Ljubljani, morajo na odseku avtoceste od predora Mali Vrh do razcepa Malence in naprej do odcepa Ljubljana – jug računati na gnečo. Zaradi del namreč na tem odseku dolenjske avtoceste in ljubljanske vzhodne obvoznice promet poteka le po enem pasu. Zaprt je tudi odcep Ljubljana – jug.

Družba RS za avtoceste (Dars) namreč na vzhodni ljubljanski obvoznici od začetka julija izvaja ukrepe za večjo pretočnost in varnost prometa. Med drugim namerava podaljšati obstoječi pas za počasni promet od Bizovika do predora Golovec. Tako bodo med Bizovikom in koncem predora Golovec na razdalji približno tri kilometre trije pasovi, od tam pa dva pasova proti južni obvoznici, od tega eden za izvoz Ljubljana – jug.

Na Darsu pravijo, da so termin zapore, s katero so začeli v soboto, izbrali načrtno, in sicer na podlagi preteklih prometnih podatkov, ko je zaradi avgusta in sredinega praznika pričakovati najmanjše prometne obremenitve na tem odseku.

M. R.