Vlamljajo kot za stavo, škode za več tisoč evrov

V prvi tretjini oktobra se je na območju Dolenjske zgodilo več vlomov, povzročene je bilo tudi veliko materialne škode. V primerjavi z ostalimi kraji je teh vlomov in kraj na našem koncu v povprečju več kot drugje, glede na to, kar zaznavamo iz ostalih poročil policijskih uprav, ki jih tudi prejemamo.

V nadaljevanju objavljamo vlome in tatvine, ki so se na našem območju zgodili v oktobru 2017, kakor so nam to sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Na  Ljubljanski cesti v  Novem mestu je v noči na 11. 10. nekdo vlomil v poslovne prostore  podjetja in odtujil denar in darilne bone. Škode naj bi bilo za okoli 3000 evrov.

Včeraj, 11. 10., dopoldne je v Hrastju na območju Šentjerneja neznanec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Lastnico je oškodoval za okoli 6000 evrov.

V  noči na 12.  10. je na Topliški  cesti v Novem mestu nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil tobačne izdelke. Škode je za okoli 400 evrov.

Iz skladiščnega prostora prodajalne v Šentrupertu so neznanci v noči na 10. 10. odtujili folijo za baliranje in povzročili za okoli 2500 evrov škode.

V  Črmošnjicah pri Stopičah je v noči na 10. 10. nekdo vlomil v zidanico in odtujil štedilnik na trda goriva.

V  okolici  Trebnjega je 6. 10. nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Škode je za okoli 4000 evrov. V  Gabrju je med 7. 10. in 8. 10. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil suhomesnate izdelke. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 400 evrov.

Na  Plešivici (Bela krajina) je  med 1. 10. in 7. 10. neznanec vlomil v objekt društva in odtujil več steklenic in pločevink z alkoholno pijačo. Škode je za okoli 2500 evrov.