Velik požar v Stranski vasi pri Novem mestu

Včeraj, nekaj po 17. uri, so v Stranski vasi (občina Novo mesto) goreli stanovanjska hiša, osebno vozilo in trije gospodarski objekti.

Požar so gasili gasilci štirih gasilskih društev: GRC Novo mesto, PGD Stranska vas, Stopiče in Šmihel pri Novem mestu.

Na gospodarskih poslopjih so požar pogasili, hiše in osebnega vozila pa niso gasili zaradi nevarnosti eksplozije.

Delavci Komunale Novo mesto so zaradi počenih cevi zaprli glavni vodovodni ventil naselja. Na kraju so bile pristojne službe.

Poročilo policije

Policija je dodatno sporočila, da so včeraj, ob 16.57, prejeli obvestilo o pretepu in streljanju v naselju Stranska vas. Po prvih ugotovitvah naj bi prišlo do konflikta med osebami, ki se med seboj poznajo, v njem pa je bil poškodovan moški.

Operativno-komunikacijski center je na kraj takoj napotil policiste, ki so zavarovali območje in vzpostavili javni red in mir. Moškega s poškodovano roko so reševalci odpeljali v bolnišnico.

V naselju je prišlo tudi do požara, ki je zajel stanovanjsko hišo in osebni avtomobil, ki so ga gasilci omejili in zavarovali širše območje.

Policisti in kriminalisti izvajajo vse potrebne aktivnosti za zavarovanje sledov in ugotavljanje vseh okoliščin kaznivega dejanja. Ogledna skupina sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto pa bo opravila ogled požarišča takoj, ko bodo razmere to dopuščale. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo, so še sporočili s policije.

M. D.