V zadnjih dveh dneh prijeli 99 ilegalnih migrantov

Povečano število nezakonitih migrantov sovpada s sporočili iz BiH, da se je v začetku tedna na pot proti Sloveniji v več skupinah odpravilo od 300 do 400 migrantov.

Migranti (vir: bljesak.info)

S policijskih uprav poročajo, da so v ponedeljek in včeraj izsledili ter prijeli 99 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Približno tretjino so jih prijeli v Beli krajini, nekaj v delu Posavja, na Kočevskem so jih prijeli 23, na območju PU Koper pa 46. O nadaljnji poti prijetih ilegalnih migrantov s policijskih uprav praviloma ne poročajo. Nekateri so skopi tudi z navajanjem krajev prijetja.

Na območju Bele krajine in v delu Posavja so včeraj prijeli 22 ilegalnih migrantov. Prijeti so bili na območju krajev Žuniči, Damelj, Vukovci, Podlog, Rožič Vrh in Podgračeno pri Jesenicah na Dolenjskem.

V ponedeljek pa so na območju Semiča in Dobove prijeli 8 ilegalnih migrantov.

Prijeti na območju PU Novo mesto so se izrekli za Maročane (14), Alžirce (8), Pakistance (2), Libijca (2) Egipčana in Sirijca.

Z ljubljanske PU pa so sporočili, da so včeraj med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 18 ilegalnih migantov (10 Alžircev in 8 Maročanov). O krajih prijetja ne poročajo.

V ponedeljek pa so prijeli 5 ilegalnih migrantov (2 Alžirca, 2 Palestinca in Maročana).

Na območju PU Koper pa so v včeraj in danes do 7. ure prijeli 33 ilegalnih migrantov (vsi na območju Ilirske Bistrice). Kar 23 (Afganistancev in Eritrejcev) jih je bilo v kombiniranem vozilu, ki so ga policisti izsledili pri Črnih njivah, vozil pa ga je 46-letni državljan Srbije.

V ponedeljek pa so na koprskem območju prijeli 13 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo, od tega devet na območju Ilirske Bistrice in 4 na območju Kozine.

Povečano število migrantov, ki so nezakonito prestopili državno južno mejo, sovpada s sporočili iz Bosne in Hercegovine, kjer so že v ponedeljek poročali, da se je na pot proti Sloveniji v več skupinah odpravilo od 300 do 400 migrantov. Prvi pa je to ugotovil nemški fotograf.

C. R.