V preteklih dneh več vlomov in tatvin, ukradli golfa

V minulih dneh se je na območju PU Novo mesto zgodilo sedem vlomov in tatvih. Med drugim je bil v Rosalnicah pri Metliki odtujen tudi osebni avtomobil znamke Volkswagen Golf.

V naselju Šentpeter pri Otočcu je v noči na petek, 15. marca, nekdo izkoristil odsotnost
stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo Odtujil je denar in nakit ter lastnike oškodoval za okoli 2000 evrov.

Med 10. in 15. marcem je v Kanižarici pri Črnomlju neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Škode je za okoli 1500 evrov.

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je v petek zvečer nekdo vlomil v osebni avtomobil in z zadnjega sedeža odtujil torbico. Lastnika je oškodoval za okoli 1500 evrov.

Na delovišču na Šukljetovi ulici v Novem mestu je med petkom in soboto (15. in 16. marcem) nekdo vlomil v gradbeni zabojnik in odtujil električno orodje in električne
vodnike. Podjetje, ki izvajajo dela, so oškodovana za okoli 5000 evrov.

V Gornji Lokvici (Občina Metlika) je v noči na soboto, 16. marca, neznanec skozi vrata vlomil v zidanico in odtujil  tri akumulatorje, baterijski vrtalnik, škarje in pet steklenic
vina. Škode je za okoli 1000 evrov.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Rosalnicah (Metlika) je v noči na nedeljo, 17. marec, nekdo odtujil osebni avtomobil  Volkswagen  golf, modre  barve, registrske številke NM
80-90I. Kontaktne ključe vozila je oškodovanec pustil v vozilu.

V Črnomlju je včeraj zvečer nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil  je  zlat nakit in povzročil za 2000 evrov škode.

C. R.