V preteklih dneh prijeli 110 migrantov

Fotografija je simbolična.

V preteklih dneh so policisti prijeli 110 migrantov, od tega 75 na območju Bele krajine (večino na območju Črnomlja), 4 na Kočevskem, 4 na Obrežju in 27 na koprskem območju. Samo 9 so jih vrnili na Hrvaško, ostali so zaprosili za azil in so jih premestili v azilni dom.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so v preteklih dneh (med 25. in 28. majem) policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 75 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Bele krajine.

Metliški policisti so na območju Drašičev, Božakovega in Metlike prijeli devet migrantov, ostali pa so bili prijeti na območju Policijske postaje Črnomelj.

Državljani Pakistana, Afganistana, Alžirije,  Sirije,  Maroka,  Indije  in Tunizije so zaprosili za azil in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

S Policijske uprave Ljubljana pa so sporočili, da so bili policisti v domačini v Štalcarjih opazili štiri migrante, policisti so jih izsledili in prijeli. Ugotovljeno je bilo, da gre za državljane Pakistana, ki so mejo prestopili preko reke Kolpe. Vsi so v postopku policistov zaprosili za mednarodno zaščito. Po končanem postopku so bili nameščeni v azilni dom.

Policisti PMP Obrežje pa so v noči na 28. 5. med opravljanjem mejne kontrole pri pregledu tovornega  vozila  srbskih registrskih oznak v tovornem delu našli štiri tujce, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Državljane Afganistana so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na Koprskem pa so po poročanju Policijske uprave Koper v preteklih dneh prijeli 27 ilegalnih migrantov, gre za državljane Sirije, Libije, Iraka, Turčije, Jemna, Pakistana. Pet so jih vrnili na Hrvaško, 22 jih je zaprosilo za azil in so jih premestili v azilni dom.

C. R.