V preteklih dneh izsledili in prijeli 31 migrantov

Fotografija je simbolična.

V preteklih dneh so črnomaljski policisti prijeli 8 ilegalnih migrantov. V Sevnici so prijeli še 4 Alžirce. Migranti so tokrat želeli nezakonito vstopiti v Slovenijo predvsem v vozilih, med tovorom in tudi na podvozju. V petih vozilih so izsledili in prijeli 17 migrantov. Še dva so prijeli na območju Ilirske Bistrice. Iz drugih policijskih postaj o izsledenih in prijetih ne poročajo.

V petek so črnomaljski policisti pri Sinjem Vrhu izsledili in prijeli štiri Maročane in dva Alžirca, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Maročana sta zaprosila za mednarodno zaščito, odpeljali so ju v azilni dom. Ostale so predali hrvaškim varnostnim organom.

V soboto pa so v Črnomlju prijeli Maročana in Alžirca. S PU Novo mesto ne poročajo o nadaljnjih postopkih.

Več ilegalnih migrantov so v preteklem vikendu prijeli na posavskem območju.

Tako so v petek sevniški policisti v Sevnici prijeli štiri Alžirce in jih vrnili na hrvaško stran.

V soboto popoldne so na avtocesti iz smeri Obrežja proti Ljubljani ustavljali voznika kombiniranega vozila Mercedes vito hrvaških registrskih oznak. Ustavili so ga šele pri Biču in ugotovili, da je 19-letni Hrvat v vozilu vozil šest Iračanov. Te so vrnili na Hrvaško, vozilo so zasegli, voznika pa priprli.

Že v petek pa so na Obrežju na podvozju tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak našli dva Afganistanca. Na tovornem vozilu makedonskih registrskih oznak so skrite med tovorom našli štiri Pakistance. Na tovornem vozilu slovenskih registrskih oznak so na podvozju našli Afganistanca. V tovornem delu tovornega vozila makedonskih registrskih oznak pa še štiri Afganistance. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

S PU Koper tokrat poročajo o prijetem Alžircu in Palestincu. Oba so vrnili na hrvaško stran.

S PU Ljubljana ne poročajo o prijetih.

C. R.