V Novem mestu prijeli 7 Nepalcev

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Včeraj popoldne so policisti v Novem mestu prijeli sedem državljanov Nepala, za katere so ugotovili, da so državno mejo prestopili ilegalno.

Tri mladoletne so po zaključenem postopku na policijski postaji odpeljali v center za tujce, ostale pa pridržali na policijski postaji.

Včeraj po 17. uri so krajani poročali, da so na Vrčicah pri Semiču policisti prijeli več migrantov, nato je pripeljalo reševalno vozilo, iz PU Novo mesto pa so o tem sporočili naslednje:

Dogodek je povezan z omenjenimi sedmimi državljani Nepala, prijetimi nekaj pred 16. uro v Novem mestu. Med prevozom na policijsko postajo Črnomelj je enemu postalo slabo in so poklicali reševalce (NMP), da so poskrbeli zanj. Ni bil zdravstveno ogrožen, zato so pot z njim nadaljevali na policijsko postajo Črnomelj.

V noči iz torka na sredo pa so brežiški policisti, ki varujejo zeleno mejo, v Obrežju prijeli štiri državljane Tunizije (moškega, žensko in dva otroka). Pripeljali so jih na policijsko postajo.

Policijski postopki, tako za prijete v Novem mestu kot v Obrežju, še niso zaključeni, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

C. R.