V Novem mestu množičen pretep

(vir: arhiv)

Minulo noč se je na Glavnem trgu v Novem mestu, na dogodku Festival cvička, zgodil množičen pretep, v katerem so udeleženci uporabili tudi hladno orožje, je prvi poročal spletni portal Dolenjska News.

Na PU Novo mesto so potrdili, da je šlo za večji in množični pretep, na Glavni trg so nekaj pred polnočjo napotili več policistov in nato še dvakrat.

Po prvih ugotovitvah naj bi prišlo do spora in pretepa več oseb, ki se med seboj poznajo. Eden izmed udeležencev je med prepirom drugega zabodel v roko. Reševalci so ranjenega in še dve osebi oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Še en moški naj bi bil lažje poškodovan, a je pred prihodom policistov kraj zapustil.

Policisti so kršiteljem zasegli nož, moškemu iz naselja Poganška ulica pa tudi hladno orožje bokser. Po zaključeni preiskavi bodo zoper osumljence na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo oziroma jim zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilne naloge, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Ob 1.14 pa so policisti ponovno prejeli več klicev na pomoč, na prireditvenem prostoru je ponovno prišlo do pretepa, varnostniki kršiteljev niso mogli obvladati. Na Glavni trg so znova prišli policisti, ki so izsledili 27-letnega kršitelja iz naselja Prapreška Pot. Ta njihovih ukazov ni upošteval, zato so proti njemu uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Ugotovili so, da je bil pod vplivom alkohola, ko je žalil obiskovalce, v njih metal steklenice, jih spodbujal k pretepu in žalil policiste, ki so izvajali postopek. 27-letnika so pridržali, zaradi kršitve javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Nekaj po 5. uri pa je na prireditvenem prostoru več oseb nadlegovalo strežno osebje, se med seboj prerivalo, vpilo in ni želelo upoštevati navodila varnostnikov. S PU Novo mesto so po poročanju 24ur.com sporočili, da so osebe so pred prihodom policistov pobegnile s kraja.

M. D.