V nekaterih bolnišnicah zaradi covida-19 že začeli prestavljati onkološka zdravljenja

(vir: Zajem zaslona)

V domači in tudi tuji javnosti močno odmeva izjava Roberta Goloba v četrtkovi večerni oddaji na POP TV, ki je na vprašanje voditelja, kako vidi podatek o vse več okužbah v Sloveniji in kakšni bodo ukrepi vlade, odgovoril:

“Dve naravni zdravili imamo proti covid-19: to sta vitamin D in sonce ter morska slana voda. Odlično je, da je val sedaj, ker lahko gremo vsi na morje in se tam pozdravimo. Se ne hecam. To je, prosim lepo, čista resnica.”

Vrstijo se številni ogorčeni odzivi, celo tako, da so Golobove piarovske službe včeraj hitele s pojasnjevanjem, kaj naj bi Golob s tem mislil, čeprav je iz posnetka natančno razumljivo, kaj je govoril.

Društva bolnikov z raki: Ustavlja se onkološko zdravljenje, ukrepajte proti covid-19

Skoraj v isti sapi kot je bila ta neumna Golobova izjava pa so se oglasila društva bolnikov z različnimi raki, na kar so opozorili na Zdravstvenem portalu. 

Društva bolnikov z različnimi raki opozarjajo, da se naraščanje okužb z novim koronavirusom v državi že zrcali v prestavitvah onkološkega zdravljenja v nekaterih bolnišnicah.

Njihov javni apel, naj odgovorni v vladi začnejo ažurneje in ustrezneje ukrepati proti covid-19, tako temelji na aktualnih razmerah, ki so se že začele odražati tudi v dostopnosti do zdravstvenih storitev. Več na povezavi: rakave-bolezni

Posnetek Golobove izjave:

Mnenje zdravnika:

Božidar Novak, Twitter: “Moj prijatelj je umrl zaradi korone. Redno je vodil na morje. Bil je zdravnik in skupaj smo hodili na morje. “Premier dr. Robert Golob” podcenjujete vse po vrsti! Vidi se iz letala.”

M. D.