četrtek, 13 junija, 2024
Doma Bela krajina V Gorici pri Sinjem Vrhu migranti ponoči ukradli avtomobil

V Gorici pri Sinjem Vrhu migranti ponoči ukradli avtomobil

Območje Gorice pri Sinjem Vrhu, kraj, kjer so migranti domačinu ponoči ukradli osebni avtomobil.

S Policijske uprave Ljubljana v današnjem sporočilu za javnost niso navedli niti kraje osebnega avtomobila v Gorici pri Sinjem Vrhu niti 4 prijete ilegalne migrante v Kočevju.

Iz Bele krajine smo namreč prejeli obvestilo, da je bil danes ponoči, med drugo in četrto uro, z dvorišča stanovanjske hiše v Gorici pri Sinjem Vrhu ukraden osebni avtomobil znamke Golf 2.

Avto so policisti izsledili in s pomočjo prisilnih sredstev ustavili v Kočevju. Po navedbah domačinov so policisti v avtomobilu prijeli 4 migrante.

S PU Ljubljana so danes sicer že poslali sporočilo za javnost o dogodkih v zadnjih 48 urah, vendar tega primera niso navedli. Zato smo policijsko upravo vprašali, kako je s tem. Odgovora tudi po daljšem čakanju nismo prejeli.

Že po objavi smo prejeli to obvestilo PU Ljubljana:

“Po do sedaj zbranih obvestilih in znanih okoliščinah je ugotovljeno, da so policisti PU Ljubljana danes ponoči, okoli 3.30, na cesti Kočevje Ribnica poskušali zaustaviti in kontrolirati osebno vozilo VW Golf, ki pa ni upoštevalo zvočnih in svetlobnih znakov policistov in pospešeno nadaljevalo z vožnjo. Vozilo so uspeli zaustaviti z uporabo prisilnih
sredstev (stinger). Ob zaustavitvi so iz vozila zbežale štiri osebe, voznika so policisti prijeli. V postopku obravnave je bilo ugotovljeno, da je voznik tujec, državljan Alžirije.
Policisti so v nadaljevanju prijeli še dva tujca, državljana Egipta, nadaljujejo pa z iskanjem še preostalih dveh.
Nadalje je bilo ugotovljeno, da je bilo osebno vozilo VW Golf, ponoči odvzeto in odpeljano z original ključi z dvorišča v naselju Gorica (območje PU Novo mesto).
Vozniku, državljanju Alžirije, je bila na podlagi določil 157. člena Zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost in bo tekom jutrišnjega dne skupaj s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika. Postopki z ostalima tujcema še niso zaključeni.
Lastnik vozila je bil že obveščen in bo vozilo lahko prevzel.O dogodku, po katerem sprašujete, pa še nismo poročali, saj postopki policistov še niso zaključeni.”

Zapis na Facebook strani:

Imena smo prekrili, znana so uredništvu.

C. R.