Ob 17. uri pogovorni večer v črnomaljskem Pastoralnem centru

Sodelovala bosta evropska poslanka Romana Tomc in poslanec državnega zbora dr. Anže Logar.

Črnomelj (vir: YouTube)

Ob 17. uri bo v Pastoralnem centru, Ulica Mirana Jarca 5, v Črnomlju potekal pogovorni večer z evropsko poslanko Romano Tomc (EPP/SDS) in poslancem SDS Anžetom Logarjem. Tema bo aktualno dogajanje v evropskem in slovenskem prostoru. Povezovalka bo mag. Maja Kocjan.

Romana Tomc je poslanka v Evropskem parlamentu in članica Evropske ljudske stranke, kateri pripada Slovenska demokratska stranka. Poslanka se v Evropskem parlamentu pri svojem delu osredotoča na področje zaposlovanja in socialnih zadev. Hkrati je tudi članica Preiskovalnega odbora za preučitev domnevnih kršitev in nepravilnosti pri uporabi prava Unije, povezanih s pranjem denarja, izogibanjem davkom in davčno utajo. V parlamentu je predstavila tudi poročilo o sumu pranja denarja sumljivega iranskega izvora prek NLB.

Zelo dobro pozna področje podjetništva, njeno priljubljeno področje pa je še danes področje davkov.

Dr. Anže Logar je poslanec državnega zbora že drugi mandat in ima bogate delovne izkušnje. Med drugim je bil v letih 2013 in 2014 pooblaščeni minister v Direktoratu za gospodarsko diplomacijo v okviru Ministrstva za zunanje zadeve. V letih od 2003 do 2006 je bil tudi svetovalec za Slovenijo v poslanski skupini Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu.

Trenutno je predsednik Komisije za nadzor javnih financ in član dveh odborov (za finance in zunanjo politiko). Je tudi član preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab in negospodarnega ravnanja v Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB), bolj znani kot t. i. slabi banki.

V prejšnjem sklicu pa je bil predsednik preiskovalne komisije, ki je preiskovala zlorabe v slovenskem bančnem sistemu, predvsem v NLB in Novi KBM. Delo te komisije je bilo zelo odmevno, končno poročilo ima kar 1040 strani.

C. R.