V Beli krajini prijeli kar 77 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (foto: epa)

Policisti PU Novo mesto so od petka do danes, do 7. ure, na območju Bele krajine prijeli kar 77 ilegalnih migrantov; 57 so jih prijeli med opravljanjem nalog varovanja državne meje, še 20 pa v dveh osebnih avtomobilih.

Pri tem so 57 tujcev prijeli v naslednjih krajih: Adlešiči, Miliči, Zapudje, Miklarji, Vukovci, Doblička Gora, Mavrlen in Metlika. Preostalih 20 so prijeli v Krmačini in v okolici Semiča.

V noči iz petka na soboto (na 16. marec) so jih v Krmačini (Občina Metlika) prijeli 11. Ugotovljeno je bilo, da je tujce do meje med Hrvaško in Slovenijo z osebnim avtomobilom Volkswagen passat pripeljal 22-letni voznik iz Velike Kladuše. Postopek s sprovajalcem so prevzeli hrvaški varnostni organi.

V soboto, 16. marca, v  jutranjih urah pa so policisti v okolici Semiča prijeli še 9 migrantov. Ustavili so osebni avtomobil znamke BMW italijanskih registrskih oznak, v kaerem sta dva državljana Pakistana prevažala 7 migrantov. Pet jih je bilo na zadnjem sedežu, še dva pa v prtljažniku. Vozilo so zasegli, sprovajalca pa bodo prevedli k preiskovalnemu sodniku.

Med 77 prijetimi je bilo 32 državljanov Pakistana, 13 Irana, 11 Afganistana, 9 Alžirije, 8 Indije, 2 Maroka, 1 Kitajske in 1 Mjanmara.

S PU Ljubljana poročajo o 12 prijetih migrantih, s PU pa o 15 prijetih (večino na območju Ilirske Bistrice). Skupno so bili tako čez vikend prijeti 104 ilegalni migranti.

C. R.