Ukradli motor za motokros, vlomili v trgovino, vlamljali v avtomobile, počitniške hiše, grozili

Fotografija je simbolična.

Med vikendom so policisti obravnavali 49 različnih dogodkov iz področja kaznivih dejanj. Od tega sta bili dve prijavi groženj, dva ropa, štiri tatvine, trinajst poškodovanj tuje stvari in šestnajst različnih vlomov.

S Policijske uprave Novo mesto so izpostavili naslednje:

V Stranski vasi pri Semiču so v petek zvečer ugotovili, da so neznanci med 20. in 22.30 odpeljali 450-kubični kros motor, znamke KTM SXF, letnik 2024. Lastnika so oškodovali za okoli 12 tisoč evrov.

V soboto, okoli 22.30, so policiste obvestilo o vlomu v trgovino v Škocjanu. Policisti so na kraju prijeli 37-letnika iz Škocjana, ki je kazal očitne znake opitosti. Najprej je razbil steklena vhodna vrata trgovine, nato pa hotel razbiti še notranja vrata – menda si je zaželel alkoholnih pijač. Dokončanje dejanja in še več povzročene škode so mu preprečili občani, ki so ga zadržali do prihoda policistov. Osumljencu so pomagali še reševalci, saj se je pri dejanju porezal. Po zaključku postopka ga bodo kazensko ovadili.

Trebanjski policisti obravnavajo vlome v avtomobile. V soboto in nedeljo dopoldne so jih klicali na Cankarjevo ulico v Trebnjem, kjer so storilci v zadnjih dneh vlomili v starejšega golfa in iz njega iztrgali avtomobilski računalnik. Ocenjujejo, da je škode za okoli 5 tisoč evrov.

V isti ulici (Cankarjeva, Trebnje) je bilo vlomljeno še v Škodo, od koder so odnesli denarnico z nekaj denarja in dokumenti – lastniku so povzročili za okoli 500 evrov škode – ter v VW Passat, od koder niso nič odnesli, lastniku pa kljub temu naredili za več sto evrov škode.

Krški policisti so v petek obravnavali vlom v zidanico v Podbočju. Po prvih ugotovitvah so vlomilci odnesli televizijo, nekaj mesa in kuhinjske posode, pri tem pa iz sodov iztočili še približno 600 litrov vina. Lastnikom so naredili za okoli 2 tisoč evrov škode.

V petek zvečer so brežiški policist opravili ogled kraja vloma v vikend v naselju Rajec. Storilci so v zadnjih dneh na silo vstopili v prostore, jih pregledali in odnesli nekaj baterijskega orodja znamke Makita in kosilnico na nitko znamke Stihl. Lastnikom so povzročili za okoli tisoč evrov škode.

V noči iz nedelje na ponedeljek pa je v Žabji vasi (Novo mesto) skupina moških obstopila 31-letnika, prišlo je do prerivanja, nakar je 31-letnik odšel domov. Vse okoliščine dogajanja še niso jasne. Policisti primer še preiskujejo zaradi sume kršitve zakona o javnem redu in miru.

A. L.