Čez mejo vdrlo 333 ilegalnih migrantov

Ena od prijetih skupin migrantov v Sloveniji (vir: arhiv)

Na območju novomeške olicijske uprave so ob koncu tedna obravnavali 333 oseb, ki so nezakonito prestopile notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije.

  • Na Suhorju pri Metliki so obravnavali 26 nezakonitih migrantov, tihotapca še iščejo.
  • Na območju Posavja oz. Brežic so obravnavali 307 nezakonitih migantov, in sicer v krajih: Rakovec, Rigonce, Jareslavec, Dobova, Loče, Velika Dolina, Obrežje, Slovenska vas, Nova vas in Mihalovec.

Tihotapljenje ljudi: Tihotapca iščejo že od petka zjutraj

Metliški policisti so v petek zjutraj pri Suhorju ustavili kombinirano vozilo belgijskih tablic, ki jim je bilo sumljivo. Tik preden so do vozila prišli policisti, je iz kombiniranega vozila stekel voznik in se policistom izgubil izpred oči. Pri pregledu vozila so ugotovili verjeten razlog, da se mu je tako mudilo: 26 migrantov, od tega 17 državljanov Turčije, 8 Iraka in en Sirije, ki niso izpolnjevali pogojev za prestop notranje meje. Neznanega voznika še iščejo.

Policisti so pri poostreni mejni kontroli pri Slovenski vasi kontrolirali osebno vozilo nemških tablic, ki ga je vozila 23-letni državljan Tadžikistana. V avtu je peljal 6 državljanov Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za prestop notranje meje. Voznika in osebni avtomobil so zasegli, v delo so se vključili kriminalisti. Tujce so v obravnavo prevzeli policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe na Obrežju.

Poročali smo že, da so v soboto, okoli 22.30, policisti na območju Metlike pričeli ustavljati vozilo hrvaških registrskih oznak, ki pa na znake policistov ni ustavilo. Voznik je vožnjo nadaljeval z veliko hitrostjo po avtocesti proti Ljubljani, kjer je nato na južni ljubljanski obvoznici trčil v službeno vozilo policije, vendar je vožnjo z veliko hitrostjo kljub temu nadaljeval.

Več o tem lahko preberete na povezavi:Ustavljati so ga začeli v Metliki, ustavili v Ljubljani 

M. D.