Ubijalci resnice, imenovani “necenzurirano.si”

Smetarsko-medijski tajkun Martin Odlazek (vir: arhiv)

Spletni portal “necenzurirano.si” je nastal pred dvema ali tremi leti na podoben način, kot moja spletna stran “vinko.gorenak.net” leta 2008. Nič posebnega, jaz za to spletno stran, iz svojega žepa vsako leto plačujem okoli 130 evrov in to je to. Vi pa lahko, to kar pišem preprosto brezplačno berete, na moji spletni strani. Precej podobna situacija je na spletni strani “necenzurirano.si”.

To spletno stran naj bi financiral (podatek je zelo točen) medijski tajkun in pravnomočno obsojen kriminalec Martin Odlazek. Gre za gospoda, ki je lastnik, Dnevnika, Večera, Sveta 24, Mladine, Reporterja in še mnogo drugih lokalnih medijev.

Toda v primeru “necenzurirano.si” seveda ne gre za nekaj primerljivega z mojo spletno stranjo “vinko.gorenak.net”. Seveda, da ne. Moji spletni strani sledi več kot 16.000 sledilcev, spletni strani “necenzurirano.si” pa (podatek na isti dan 13. 09. 2021) 7.700 sledilcev.

Naj dodam vprašanje za bralce tega teksta. Ste že kdaj slišali ali videli vprašanje na (MMC RTV, POP TV, Svet na kanalu A, Delo, Dnevnik ali Večer), v katerem bi se sklicevali na poročanje na moji spletni strani  “vinko.gorenak.net”? Kaj takega sam nikoli nisem zasledil. Ste pa skoraj vsak dan v istih medijih deležni poročanja v stilu,  “necenzurirano.si” poroča da ….

Če se na “necenzurirano.si” sklicujejo privatni mediji, kot so POP TV, Svet na Kanalu A, Delo, Dnevnik ali Večer, ne smem biti kritičen, oni pač lahko lažejo. Toda ko njim sledi MMC RTV, se morajo prižgati vsi alarmi, saj v tem primeru gre za nacionalno TV, ki jo plačujemo vsi državljani.

Vrnimo pa se k spletnemu portalu “necenzurirano.si”. Iz uradno dostopnih informacij za ta medij pišejo Primož Cirman, Vesna Vukovič, Tomaž Modic in morda še kdo, ki sebi pravijo, da so raziskovalni novinarji, sam pa jih označujem za ubijalce resnice in skrajne leve politične propagandiste, so nam 6. 9. 2021 sporočili tole:

Glede na levo politično usmerjenost sedanjega papeža sem za trenutek pomislil, da bi to lahko bilo celo točno. Toda uradna spletna stran Vatikana je govorila nekaj povsem drugega, namreč to, da se bo papež 12. 9. 2021 v Budimpešti srečal z njihovim predsednikom države in predsednikom vlade Viktorjem Orbanom.

In glej ga zlomka. Resnica vedno zmaga in tudi v tem primeru je. Mediji danes poročajo, da je: “Papež Frančišek prispel na Madžarsko in se je v Budimpešti srečal s premierjem Viktorjem Orbanom.” Tuje agencije (ANSA) pa poročajo, da je papež po pogovoru dejal, “da sta imela z Orbanom prijeten pogovor o okolju in družini”.

Kaj pa na “necenzurirano.si”? Nič o tem, da so lažnivo poročali, nobenega opravičila ni videti. Objavljajo le nove in nove laži.

Avtor: Dr. Vinko Gorenak, besedilo je bilo prvotno objavljeno tukaj