Trebnje: Zaščitne maske za občane, Zdravstveni dom izvaja nekatera testiranja na koronavirus

Mestni park Trebnje, kjer je možno prevzeti zaščitne maske za enkratno uporabo. Prevzamejo jih lahko tisti, ki jih nujno potrebujejo in jih nimajo. (vir: kraji.eu)

Štab Civilne zaščite Občine Trebnje je v ponedeljek, 6. aprila, začel z delitvijo zaščitnih mask za enkratno uporabo za vse tiste, ki jih nujno potrebujejo in z njimi ne razpolagajo.

Maske lahko prevzamejo v Mestnem parku Trebnje, in sicer:

  • Vsak ponedeljek, torek, četrtek in petek, med 9. in 11. uro
  • Vsako sredo, med 15. in 17. uro

Zaščitne maske bodo na voljo do porabe dobavljenih količin.

Pri tem v Štabu Civilne zaščite prosijo, da posamezniki ob prevzemu upoštevajo varnostne razdalje.

Iz Štaba so še sporočili, da se s podjetji dogovarjajo za dobavo materiala za izdelavo mask za večkratno uporabo, nekatere pridne prostovoljke pa te tudi že izdelujejo.

Sporočili so še, da je Občina Trebnje za prebivalstvo iz lastnih sredstev naročila tudi zaščitne maske za enkratno uporabo, ki so bile že dobavljene konec tedna.

Vsakemu gospodinjstvu pripadata po dve maski, o načinu razdelitve zaščitnih pralnih mask med prebivalstvo bodo te obvestili naknadno, je razvidno iz objave na občinski spletni strani.

Včeraj so tudi objavili, da je Zdravstveni dom Trebnje začel izvajati predhodne preventivne zdravstvene preglede za delovna mesta, kjer so nujno potrebni novi ljudje. Pregledi potekajo pod zelo strogimi varnostnimi ukrepi. Med drugim se na parkirišču po sistemu DRIVE IN jemljejo brisi za korona virus kar iz avtomobila. Nekateri občani so se zaradi tega prestrašili.

Vznemirjenje ni potrebno, ker gre za preventivno testiranje povsem zdravih oseb, sporočajo iz Štaba Civilne zaščite.

Več obvestil Štaba Civilne zaščite Občine Trebnje je na voljo tukaj

C. R.