ponedeljek, 1 junija, 2020
Doma Bela krajina Toča: Belokranjci potrebujejo pomoč

Toča: Belokranjci potrebujejo pomoč

Sinočnje neurje s točo je v Občini Črnomelj zajelo naselja Kovača vas, Močile, Dolenja Podgora, Gorenja Podgora, Zagozdac, Prelesje, Deskova vas in Stari trg ob Kolpi.

Na teren so bili takoj napoteni gasilci iz vseh 27 prostovoljnih gasilskih društev iz Gasilske zveze Črnomelj, vodenje intervencije pa je prevzelo poveljstvo Gasilske zveze Črnomelj.

V intervenciji je sodelovalo 188 gasilcev, ki so posredovali na 55 objektih.

Mag. Maja Kocjan

Danes pa so na družbenih omrežjih že objavljeni pozivi za pomoč. Med prvimi je poziv na svoji Facebook strani objavila Maja Kocjan, občinska svetnica iz Črnomlja. Zapisala je:

“Na mene se obračajo občani, ki jim je včerajšnja toča popolnoma uničila streho in hiše. V kolikor ima kdo kaj strešnikov, naj me prosim kontaktira. Nekaterim je namreč razbilo poleg hiše tudi hleve, senike, garaže ipd. ter nimajo zavarovanj. V življenju se vse dobro povrne in prav je, da si ob takšnih trenutkih priskočimo na pomoč.”

C. R.

 

 

novo staro popularno
Miki miska

Pa kaj so ti belokranjci naredili Bogecu da jih stalno strafa?
Lani toca,tri leti migrantov,letos toca?
Al tega Boga ni ali pa jebe samo najbolj revne?

amihelic

Zopet po moji Beli krajni, ki že je tako in tako slabo opazna iz “belega mesta” in jo tarejo različni problemi. Komaj bi se malo opomogla in razvila podjetništvo in turizem, pa nov hud tokrat zopet vremenski udarec.

žalostno

V lanskem letu je res cela Slovenija pomagala Beli krajni, razen vlade, ki še do danes ni dala niti centa tako obljubljene pomoči. Pa da jih ni sram.Belokranjci se morajo sami organizirat in iskat pomoč.