Tadej Pogačar zmagovalec 27. dirke Po Sloveniji

Novo mesto, ciljna črta

Tadej Pogačar, tudi ambasador slovenskega turizma, je zmagovalec 27. kolesarske dirke Po Sloveniji, član UAE Team Emirates, zato je bilo danes in že tudi sinoči v Novem mestu več (spremljevalnih) avtobusov z oznakami Združenih arabskih emiratov.

Dirka Po Sloveniji se je danes zaključila v Novem mestu in je pomembno prispevala k večji prepoznavnosti in ugledu Slovenije.

Za 22-letnega Pogačarja je to že 25. zmaga v profesionalni karieri, od tega osma v tej sezoni. Pred tem je dobil še skupna seštevka na dirki po Združenih arabskih emiratih ter preizkušnjo od Tirenskega do Jadranskega morja. Med drugimi pa je letos osvojil še prvi spomenik na prestižni dirki Liege-Bastogne-Liege.

“Res smo zadovoljni. Dobra pripravljalna dirka, imeli smo se res ‘fajn’, ekipa je bila super in uživali smo na vseh naših cestah s toliko gledalci. Zdaj lahko veseli gremo domov,” je po dirki razlagal kolesar s Klanca pri Komendi.

Še nekaj fotografij z današnje etape od Ljubljane do Novega mesta (175,3 km), ki jo je sicer dobil Nemec Phil Bauhaus (Bahrain Victorious), tudi zmagovalec sredine prve etape od Ptuja do Rogaške Slatine.

Uradni rezultati so dostopni tukaj: Results Stage 5 (tourofslovenia.si)

V Slovenski turistični organizaciji (STO) so zapisali, da je dirka pomembno prispevala k večji prepoznavnosti in ugledu Slovenije kot odlične destinacije za aktivna doživetja ter dežele vrhunskih kolesarjev, ki z izrednimi uspehi in srčnostjo navdušujejo ljubitelje športa in medije. 

Prihod na Glavni trg v Novem mestu (Pogačar z majico UAE, Združenih arabskih emiratov).
Novo mesto

Čestitke vsem kolesarjem.

Foto: Slovenska turistična organizacija (STO), Twitter

M. D.