Šokantno: Razkrite sledi poskusa Požarjeve aretacije

Urška Klakočar Zupančič v objemu Zorana Jankovića. (vir: Zajem zaslona)

Bojan Požar, novinar in lastnik portala pozareport.si danes razkriva, da naj bi sledi pri poskusu njegove aretacije vodile do Čeferinov, Tomaža Vesela, predsednika računskega sodišča, in Golobove ex-sodnice Urške Klakočar Zupančič (tudi podpredsednice Golobove stranke).

Gre za med seboj povezane posameznike, motivi so kompleksni, a hkrati preprosti: od (tudi osebnega) maščevanja do ustrahovanja in vsaj začasne izločitve točno tega novinarja.

O Aleksandru Čeferinu, predsedniku Uefe, smo že veliko slišali, o njem je veliko pisal tudi Požar, ki zdaj razkriva, da gre za strahotno zamerljivega in maščevalnega človeka.

Tomaž Vesel ima pri Požarju “debelo kartoteko”, v pravosodnih krogih in javnem sektorju pa velja za enega od pomembnejših skritih operativcev Roberta Goloba. Po navedbah različnih virov naj bi bil Vesel pred časom tudi intimni partner Urške Klakočar Zupančič.

Prav Vesel naj bi bil tisti, ki je Klakočar Zupančičevo priporočil Golobu. Slednja naj bi že dlje časa živela tudi na bistveno višji nogi, kot to omogoča plača okrajne sodnice.

Bojan Požar še razkriva, da so v medijskem imperiju medijsko-smetarskega tajkuna Martina Odlazka že imeli pripravljene naslov v slogu “Požar zaradi hudih žalitev končno za rešetke”. Ko je vrhovno sodišče razveljavilo nezakonito odredbo o priporu, pa Odlazkovi pripora niso omenili niti z ene besedico.

Če bi navedenim uspelo, bi največ iztržila Golobova stranka Gibanje Svoboda.

Požar je na koncu še razkril, da ste dva od omenjenih domnevnih akterjev njegovega nezakonitega priprtja v tem času sredi fokusa dveh njegovih novinarskih preiskav, v tem se pojavljajo tudi ista sodniška imena, ki so v Požarjevem primeru uredila nezakoniti pripor.

To so Igor MokorelKatarina Turk Lukan in Boris Gabrijel Horvat. Dodajmo, da sta Požar in njegov odvetnik zoper navedene sodnike vložila kazensko ovadbo.

Spomnimo še, da je višje sodišče odredilo pripor za Bojana Požarja zgolj zato, ker se ni udeležil ene od obravnav na višjem sodišču. Udeležba zanj ni bila obvezna, sodniki so postopek pred tem že štirikrat preložili, šlo je za obravnavo pritožbe zasebnih tožilcev (nekdanjih lastnikov Večera), kjer je bil Požar na prvi stopnji pred tem že dvakrat oproščen.

Na konvenciji stranke Gibanje Svoboda: Zoran Janković, Robert Golob, Urška Klakočar Zupančič.

Več o tem lahko preberete na povezavi: pozareport.si

Naslovna fotografija, zajem zaslona iz oddaje Utrip na TV Slovenija: Utrip – RTVSLO.si

A. L.