Golob zavrnil nadaljnja soočanja

(vir: Twitter)

Po ponedeljkovem fiasku na soočenju na POP TV je Robert Golob, predsednik nove stranke Gibanje Svoboda, znan kot slovenski elektro oligarh, včeraj zavrnil soočenja do volitev na TV Slovenija. Hkrati je že šestič zapored zavrnil soočenje v oddaji Slovenija izbira na Planet TV.

Odpovedal je tudi vsa nadaljnja soočenja do volitev na tej televiziji in to navkljub temu, da so mu obljubili, da mu bodo vprašanja poslali vnaprej. Očitno se boji srečanja z drugimi.

Nadalje. Voditelj in urednik Bojan Požar oddaje Ura moči je Goloba tudi včeraj pozval, naj končno zbere pogum in pride na intervju, brez vprašanj vnaprej. Tega doslej, v nasprotju z Janezom Janšo, namreč še ni zmogel.

Hkrati Golob zavrača tudi soočenja in pogovore na Nova24TV. Pred letom dni je bilo to povsem drugače, prosjačil jih je, če lahko pride v program. Takrat je upal, da mu bodo nadzorniki podaljšali mandat predsednika uprave GEN-I, kar se nato ni zgodilo, Golob pa se je užaljen podal v politiko.

Za Goloba se je sicer že vnaprej vedelo, da bo v javnosti pogorel takoj, ko se bo udeležil predvolilnih soočenj. Poznavalci ga po karakterju označujejo za kolerika, ki ga zanimata zgolj denar, osebni jaz, energetika in lastninjenje energetskih družb oz. družbe GEN-I.

Da o ostalem bolj malo ali pa nič ne ve, je dokazal tudi v ponedeljek na soočenju na komercialni POP TV. Kljub temu, da je imel v ušesu napravo, prek katere ga je očitno nekdo iz ozadja usmerjal, je »klatil neumnosti«. Med drugim tudi, da bo v primeru, če bo predsednik vlade, zakone namesto vladnih služb pisala t. i. civilna družba. Ali drugače, ulica, samo-poimenovana glas ljudstva, ki jo pooseblja ljubljanska protestna biciklistična združba izbranih nevladnikov. Z njimi bo šel tudi v koalicijo, je napovedal.

Nakazal je tudi, da bo treba vrniti vse dodatke iz časa korona krize, zvišal bo davke, tudi dohodnino, zaradi česar bodo neto plače nižje in podobno. Skratka, neumnosti (nevarnosti) za slovensko družbo bistveno preveč.

Golob se je očitno ustrašil tudi poziva na ponedeljkovem soočenju, naj javno razkrije dohodninske napovedi za zadnja tri leta. Dokazano je namreč, da je v letu 2020 mesečno prejel okoli 45.000 evrov mesečne bruto plače.

Da so v Golobovi stranki privrženci prišepetalcev, je včeraj pokazalo tudi soočenje na portalu N1. V imenu stranke se ga je udeležila podpredsednica in Golobova desna roka Urška Klakočar Zupančič. Iz posnetkov pa je razvidno, da je tudi ona prejemala navodila prek slušalke, da je imela prišepetovalce torej.

Ker se bodo Golobovi izmikali javnosti, 24. april pa bo kmalu tu, bo treba elektro oligarha in njegove sopotnike v javnosti pač spremljati drugače. Ker so podaljšana roka KUL, najbližje sta jima Levica in SAB, to niti ne bo tako težko.

J. M.