Predvolilno zakulisje: Voliš Goloba, dobiš Jankovića

(vir: arhiv)

V novinarskih krogih imperija smetarsko-medijskega tajkuna Martina Odlazka so vedno glasnejše govorice, da bo v primeru relativne zmage na volitvah Robert Golob za mandatarja predlagal Zorana Jankovića.

Golob pa naj bi bil podpredsednik vlade in minister. Se ve, ni treba ugibati – za infrastrukturo, energetiko, kar je tudi edino, kar ga v resnici zanima. Natančneje, zanima ga privatizacija energetike, kar so mu enkrat že preprečili.

Od tu torej takšna ljubezen in potrditev teze Golob = Janković in Janković = Golob.

Novice so bile danes potrjene z več strani. O tem, da je Golob včeraj odpovedal vsa soočenja do volitev, smo že poročali. Naknadno je odpovedal celo povabilo štajerske lokalne televizije v oddajo Na kavo z …, kjer bi se moral srečati z dr. Aleksandro Pivec, predsednico stranke Naša dežela. Celo nje se je ustrašil!

Urška Klakočar Zupančič v objemu Zorana Jankovića. (vir: Zajem zaslona)

Ministrica za pravosodje, če zmaga Golob, naj bi bila Urška Klakočar Zupančič, s katero se je Janković prav tako že lepo spoprijateljil. Več o tem tukaj 

Ministrica, želi si resor finance, naj bi postala tudi Alenka Bratušek, zato njo in njeno SAB nekateri strici iz ozadja v zadnjem času tako tiščijo naprej.

Tudi Bratuškovo je Janković že lepo pozdravljal. Sicer pa sta bila tako Golob in Bratuškova včasih člana Jankovićeve Pozitivne Slovenije in njegova tesna sodelavca.

M. D.