Na dolenjski avtocesti umrl voznik kombija iz Novega mesta

Na dolenjski avtocesti med priključkoma Trebnje in Bič je dopoldne prišlo do prometne nesreče, v kateri je umrl 44-letni voznik kombija iz Novega mesta. Trčil je v tovorno vozilo, ustavljeno na odstavnem pasu, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto. 

Na dolenjski avtocesti med priključkoma Trebnje in Bič je dopoldne prišlo do prometne nesreče, v kateri je umrl 44-letni voznik kombija iz Novega mesta. Trčil je v tovorno vozilo, ustavljeno na odstavnem pasu, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto. Krak avtoceste v smeri Ljubljane je zato zaprt.

Dodatno sporočilo policije: Po prvih ugotovitvah je voznik kombija silovito trčil v zadnji del tovornega vozila, ki ga je voznik zaradi okvare ustavil na odstavnem pasu in ustrezno označil. Zaradi hudih poškodb je 44-letnik umrl na kraju nesreče.

Prostovoljni gasilci iz Trebnjega so morali kombinirano vozilo izvleči izpod prikolice kamiona, ukleščenega voznika pa izrezati iz kombija. Dolenjska avtocesta je bila v smeri Ljubljane več ur zaprta za ves promet.

Okoliščine in vzrok za prometno nesrečo policisti še preiskujejo, ogleda sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec.

Voznik kombija je prva letošnja smrtna žrtev v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Novo mesto. Lani v prvem trimesečju ni bilo prometnih nesreč s smrtnim izidom.

M. D.