Škocjan: Veseli december – obdaritev otrok

Miklavževanje v Škocjanu (vir: občina)

Občina Škocjan je tudi letos za uvod v veseli december poskrbela za obdaritev najmlajših občanov. Sveti Miklavž je obdaril vse otroke s prebivališčem v občini, stare od enega do šest let, rojene v obdobju od 1. 1. 2017 do 31. 12. 2022.

Skupaj so razdelili okoli 270 daril v treh starostnih skupinah.

Otroci 1. starostne skupine, stari 1 in 2 leti, so prejeli ročno lutko, leseno sestavljanko kmetija ali gasilci ali konji ter eno knjigico iz zbirke mini pravljice.

Otroci 2. starostne skupine, stari 3 in 4 leta, so prejeli: deklice sestavljanko ledena palača, dečki sestavljanko veliki dinozavri ter poleg še eno knjigo iz zbirke goščava čustev.

Otroci 3. starostne skupine, stari 5 in 6 let, pa so prejeli lesene kocke mesto v vedru, skupaj s podlago, kocke imajo na drugi strani številke in črke.

Darila so otroci skupaj s starši lahko prevzeli na Miklavževem sejmu, v četrtek, 7. decembra 2023. Sveti Miklavž je najprej obiskal otroke v Dobruški vasi, nato pa s svojim prihodom razveselil še vse obiskovalce Miklavževega sejma.

K kritju stroškov nakupa daril so povabili tudi domače obrtnike in podjetnike ter poslovne partnerje. Člani Občinskega sveta Občine Škocjan pa so se za ta namen odpovedali sejnini 5. redne seje občinskega sveta.

Zahvaljujejo se vsem, ki so po svojim močeh pomagali, da je sveti Miklavž lahko prišel v škocjansko občino in s svojim prihodom ter darilom razveselil tamkajšnje najmlajše občane.

Seznam donatorjev je dostopen na povezavi: skocjan.si

M. D.