Salmonela in inšpektorji zaprli restavracijo Fink & Situla

Restavracija Fink & Situla na novomeškem Glavnem trgu je zaprta, po tem ko je inšpekcija po prebavnih motnjah nekaterih gostov v času Tedna restavracij tam odkrila salmonelo, restavracija pa naloženih ji ukrepov ni izvedla, kot bi morala.

 

19. marca so se namreč pri 19 gostih restavracije pojavile prebavne težave. Restavracijo so obiskali inšpektorji Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki so v kuhinji odkrili več oporečnih živil, v katerih so bile poleg salmonele še nekatere druge bakterije. Oporečni so bili račje prsi in tatarski biftek, ki sta bili del enega od menijev v okviru Tedna restavracij, pravijo na upravi.

20. marca so inšpektorji restavraciji izrekli prepoved izvajanja dejavnosti v določenih prostorih do ureditve in ji naložili nekatere ukrepe. Znova so se oglasili 22. marca in 3. aprila, pri čemer so ugotovili, da naloženi ukrepi niso ustrezno izpolnjeni, zato je inšpekcija prepovedala obratovanje kuhinje in pripadajočih prostorov restavracije do odprave vseh neskladnosti v obratu.

Neuradno naj bi se restavracija spopadala predvsem s težavo, kako pridobiti primeren kader.

A. V.