Razmere na cestah, zastoji

Most čez Kolpo, Metlika (vir: cestne kamere, promet.si)

Večinoma jasno, z višjimi temperaturami kot včeraj. Na cestah so zastoji, zastoji tudi pred večino mejnih prehodov.

V Novem mestu 19 °C, v Kočevju 15 °C in v Črnomlju 19 °C.

V Ljubljani 23 °C, ob morju 21 °C, Lisca 21 °C, Kredarica delno oblačno in 11 °C, Letališče Jožeta Pučnika delno oblačno in 21 °C.

Napoved za soboto popoldan (vir: Arso)

Napoved: Danes bo sprva precej jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno. Predvsem popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, kakšna pa lahko na severu nastane že dopoldne. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem povečini šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31, na Goriškem in v Slovenski Istri okoli 34 °C.

Obeti: Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Še bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem okoli 22, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem do 32 °C.

V ponedeljek bo na Primorskem delno jasno s šibko burjo. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem na severu in vzhodu bodo krajevne padavine, deloma plohe.

V torek bo povečini sončno, na Primorskem bo še pihala burja.

Vremenska slika: Nad severno Evropo je ciklonsko območje, vremenska fronta sega do območja Alp. Od severovzhoda začenja k nam dotekati malo manj topel in nekoliko bolj vlažen zrak.

Mejni prehodi: Čakalna doba je na mejnih prehodih Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje, Rogatec, Dobovec, Gruškovje in Zavrč. (PROMET.SI)

Zastoji na cestah: 

Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, 2 kilometra.

Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji, 4 kilometre.

Zastoj tovornih vozil na izvozih na počivališča:
– na vipavski hitri cesti pred počivališčem Šempas proti Ljubljani;
– Na primorski avtocesti pred počivališčem Ravbarkomanda proti Ljubljani.

Vse do ponedeljka, 8. 8. je pričakovati močno povečan promet oziroma tudi upočasnjen promet z zastoji na posameznih odsekih.

Danes, v soboto, skozi cel dan pričakujejo povečan promet v obe smeri, predvsem tudi na mejah s Hrvaško, na primorski avtocesti kot tudi pred predorom Karavanke in pred prehodom Gruškovje.

Dela na cestah: Ni sprememb. Več na Razmere na cestah 

A. L.