Prijeli Azerbejdžanca in osem migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: Bljesak.info)

Včeraj so v Črnomlju prijeli dva Sirijca, policisti specializirane enote pa so na gozdni poti med Črnomljem in Tribučami opazili avtomobil, v katerem je bilo šest Iračanov. Voznik iz Azerbejdžana je pobegnil, kmalu  so ga izsledili in prijeli, pri prevozu mu je pomagal sodržavljan, obema so odvzeli prostost.

Policisti so včeraj med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Črnomlju izsledili in prijeli dva državljana Sirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje pa so sinoči med opravljanjem nalog na območju Črnomlja na gozdni poti med Črnomljem in Tribučami opazili parkiran osebni avtomobil Renault megane nemških registrskih oznak.

Med kontrolo so ugotovili, da se v vozilu na zadnjem sedežu nahaja šest državljanov Iraka, med njimi trije otroci, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Voznik je pobegnil iz vozila, vendar so ga policisti hitro izsledili in prijeli.

Ugotovljeno je bilo, da sta tujcem pri nezakonitem prehodu oziroma prevozu v notranjost države pomagala državljana Azerbejdžana.

Obema so odvzeli prostost in ju pridržali, predvidoma jutri ju bodo kriminalisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policijski postopki z državljani Iraka še niso zaključeni, so sporočili s PU Novo mesto.

C. R.