Prijeli 32 nezakonitih migrantov

Fotografija je simbolična.

Policisti so na območju Policijske uprave Novo mesto med vikendom prijeli 32 tujcev, za katere se je izkazalo, da so državno mejo prestopili nezakonito oziroma izven mejnih prehodov.

V petek opoldne so krški policisti na avtobusu na Senovem prijeli državljana Afganistana, za katerega se je izkazalo, da je v Slovenijo prišel nezakonito. Ker naj bi bil mladoleten, se je v delo vključil še center za socialno delo.

V soboto dopoldne so v akciji, v kateri so sodelovali policisti iz Krškega, Brežic in Šentjerneja, prometni policisti in policisti – vodniki službenih psov, v kraju Dolšce, med Šentjernejem in Kostanjevico na Krki, prijeli 10 tujcev. Bili naj bi iz Bangladeša, Pakistana in Indije.

V soboto zvečer so brežiški policisti v Ločah prijeli 8 tujcev iz Irana in Afganistana. Med njimi je bil tudi otrok in dva mladoletnika, šlo naj bi za tri družine.

V nedeljo zvečer so v bližini Rigonc v dveh dogodkih prijeli 11 tujcev. V prvem primeru naj bi šlo za pet odraslih in štiri otroke iz Afganistana, v drugem pa za dva državljana Albanije.

Danes, ob 5.30, so policisti na železniški postaji v Dobovi policisti prijeli 2 tujca, domnevno državljana Libije. Postopek so prevzeli brežiški policisti.

Postopki policistov s prijetimi še niso zaključeni, poročajo s PU Novo mesto.

C. R.