Požar: Urška Klakočar Zupančič bi šla nemudoma tudi do Milana Kučana

(vir: arhiv)

Zdaj že nekdanji, sicer pa odstopljeni, minister za zdravje Danijel Bešič Loredan ima do vključno 25. avgusta čas, da v državni zbor pošlje sporočilo, ali bo prevzel funkcijo nadomestnega poslanca ali ne.

Bešič Loredan je bil za ministra imenovan iz kvote Gibanje Svoboda, bil je tudi podpredsednik vlade, v Golobovi stranki pa zdaj paničarijo, kako se bo odločil.

V državnem zboru bi moral z njegovim prihodom oditi javnosti neznani poslanec Andrej Prosen Kralj, ki je sicer drugi nadomestni poslanec (po Bešič Loredanu), nadomestil je na Primorskem izvoljenega Mateja Arčona, ki ga je Golob izbral za ministra za Slovence po svetu in zamejstvu.

Bojan Požar, znani novinar in lastnik portala pozareport.si, pa danes navaja, da naj bi Robert Golob in njegova desna roka v stranki Vesna Vuković že preigravala možnost, da se znebita tako Bešič Loredana kot predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič. Matej Arčon naj bi na podlagi dogovora znotraj poslanske skupine Gibanje Svoboda in koalicije, zamenjal Klakočar Zupančičevo, ki bi s tem postala navadna poslanka.

Požar navaja, da je vse to mogoče tudi v kontekstu morebitne jesenske rekonstrukcije vlade, nekateri blizu vlade pa že te dni govorijo, da “Klakočarka ne bo več dolgo”. Za Arčona seveda ni nobenega dvoma, da bo čisto vse naredil tako, kot mu bosta naročila Golob in Vukovićeva, je pa v tem primeru realno pričakovati tudi možnost hude vojne znotraj Gibanja Svoboda, saj bi Urška Klakočar Zupančič šla nemudoma tudi do Milana Kučana, dodaja Požar.

Robert Golob, ki je hkrati tudi minister za zdravje, je v teh dneh sicer na dopustu, Vesna Vuković pa je po Golobovi izbiri generalna sekretarka Gibanja Svoboda. Pred časom je bila domnevno neodvisna novinarka v več medijih in oseba, ki ji je Golob iz Gen-I, ko ga je še vodil, nakazal doslej še nikoli pojasnjenih 103 tisoč evrov. Denar je prejela tudi iz Gorenja in iz podjetja v lasti zdajšnjega finančnega ministra Klemna Boštjančiča.

M. D.