Za migrante čakalne vrste v zdravstvu ne veljajo?

Fotografija je simbolična.

Znani slovenski zdravnik je na Twitterju objavil, kako je migrant, azilant, prišel v zobozdravstveno ambulanto in zahteval takojšnjo obravnavo. Tako je šlo:

 

Pride azilant v polno čakalnico, zahteva takojšen pregled.

Sestra pove, da ne gre, da je polna čakalnica in lahko pride čez 3 dni, pove mu tudi uro. “Ne,” je kričal, “da on pa bo takoj”.

Potem je šel in se vrnil naslednji dan. Prizor se je ponovil.

Zdravnik je dodal, da so v ambulanti ustrezno ukrepali in zoper azilanta podali prijavo. “Ampak, tako imamo,” je dodal.

K temu dodajmo. Že nekaj časa prejemamo podatke, da so migranti prednostno obravnavani povsod, da za njih čakalne vrste ne veljajo. Zdajšnji dogodek in pričevanje zdravnika Federica V. Potočnika to zgolj potrjuje. S tem zapisom je zdravnik odgovoril na vprašanje enega od sledilcev na Twitterju, ki je vprašal: “Ali je že kdo naredil primerjavo, koliko nas stanejo migranti v zdravstvu? Ali pa, koliko migranti zasedejo kapacitete našega zdravstva glede na čakalne dobe na zdravnike? … Kako to vpliva na zdravstvo, ki ga mi plačujemo?”

Odgovore na postavljena vprašanja bomo od te vlade težko pridobili. Saj skrivajo vse, kar se skrivati da. Iz spleta je izginilo celo poročilo Računskega sodišča RS, kjer so revizorji ugotovili, da nas vsak migrant mesečno stane “vsaj 1963 evrov”.

A. L.