Požar na Velikem Orehku

Včeraj po 17. uri je gorelo v Velikem Orehku (v občini Novo mesto). Gorel je gospodarski objekt velikosti 19 x 6 metrov. Posredovali so gasilci GRC Novo mesto, PGD Stopiče, Stranska vas, Podgrad-Mehovo, Lakovnice, Dolž, Mali Podljuben in Uršna sela.

Požar so pogasili in odstranili okoli 50 kubičnih metrov uničene krme. Ostrešje in leseni del objekta je uničen. Gasilci PGD Stopiče so ostali na požarni straži do jutranjih ur.

Ogenj,je po prvih ugotovitvah povzročil za okoli 30.000 evrov škode. Komisija sektorja kriminalistične policije je opravila ogled kraja in izključila možnost samovžiga ali napake na
električni napeljavi. Preiskava primera še poteka.

Po neuradnih podatkih naj bi zagorelo zaradi odvržene petarde.

Nato še padec s strehe

V ponedeljek, malo pred 14. uro, pa je v Velikem Orehku 31-letnik padel z višine in se poškodoval. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so ga oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. S Policijske uprave Novo mesto so naknadno sporočili, da se je na pogorišču, kjer je gorelo dan pred tem, huje poškodoval 31-letnik. Po prvih ugotovitvah mu je pri sanaciji strehe spodrsnilo na tramu in je padel, pri tem pa si poškodoval glavo in zlomil zapestje, tako da so ga odpeljali v bolnišnico.

C. R.