Policisti so izsledili in prijeli 29 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična (arhiv)

Včeraj in danes ponoči so policisti izsledili in prijeli 29 ilegalnih migrantov. Od tega so jih na območju PU Novo mesto prijeli 13, na območju PU Koper pa 16.

Črnomaljski policisti so danes ponoči, nekaj pred 2. uro, v Dragatušu ustavili voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Voznik, državljan Albanije, je skušal peš pobegniti, vendar so ga policisti prijeli. Med postopkom so ugotovili, da je v osebnem avtomobilu prevažal 7 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Šest se jih je izreklo za državljane Pakistana, eden pa za državljana Afganistana.

V  bližini so kasneje izsledili in prijeli še enega državljana Albanije, ki je vozil osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. V vozilu je prevažal 3 migrante, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vsi trije so se izrekli za državljane Afganistana.

Oba državljana Albanije bodo kriminalisti s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policijski postopki z 10 migranti, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so sporočili s PU Novo mesto.

Na Obrežju prijeli 3 ilegalne migrante

Na mejni prehod Obrežje pa je včeraj nekaj po 12. uri na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli tri državljane Pakistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju PU Koper prijeli 16 ilegalnih migrantov

Na območju PU Koper so policisti obravnavali 16 nedovoljenih prehodov državne meje.
Vsi nedovoljeni prehodi državne meje so bili na območju PP Ilirska Bistrica. Za mednarodno zaščito ni zaprosila nobena oseba.

Na cesti Lisac – Sušak so policisti včeraj popoldan ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil državljan Kosova, z urejenim statusom v Italiji, in sopotnica, državljanka Nemčije. V vozilu je bil tudi državljan Kosova brez urejenega statusa, ki je mladoletni voznikov brat. Vozniku in sopotnici je bila izdana globa in sta bila po postopku izpuščena. Za mladoletnega državljana Kosova pa je bil izdan obdolžilni predlog in bo danes vračan hrvaškim
varnostnim organom.

Obravnavane osebe po državljanstvu so bile: 11 je bilo Pakistancev, 2 Kosovca, 1 Afganistanec, 1 Sirijec in 1 Nemec.

Iz PU Ljubljana o prijetih migrantih ne poročajo.

C. R.