Policija: Poročilo za 3. februar

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj intervenirali v 34 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 138 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih  krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov in poskusov izmika mejni kontroli.

Tatvina

Oškodovanec je policiste obvestil, da mu je med 10. 1. in 3. 2. v Dolnjem
Suhorju pri Metliki nekdo iz odklenjenega gospodarskega objekta odtujil bakrene dele kotla za žganjekuho in ga oškodoval za 200 evrov.

Nezakoniti migranti

Policisti  PMP Obrežje so med opravljanjem mejne kontrole v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak odkrili tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Policisti PP Brežice so v tovornem vozilu registrskih oznak Bosne in Hercegovine odkrili pet državljanov Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Požar v Novem mestu

Nekaj pred 14. uro so bili obveščeni o požaru nenaseljenega in izpraznjenega objekta na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Požar so gasilci omejili in pogasili, zaradi interveniranja je bila cesta zaprta do 16. ure.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je zagorelo v pritličju objekta, ogenj pa se je razširil na fasado. Okoliščine in vzrok za nastanek požara policisti še preiskujejo, o ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

M. D.