Pavle Rupar bo ustanovil stranko upokojencev

Predsednik Inštituta 1. oktober in organizator vseslovenskih shodov upokojencev Pavle Rupar je napovedal, da bo ustanovil stranko. Ta se bo zavzemala za pravice upokojencev, med prvimi zahtevami je zvišanje pokojnin za 20 odstotkov, je povedal v oddaji Kdo vam laže? na Nova24TV, s katero želi voditelj Boris Tomašič porušiti svetovni rekord za najdaljšo pogovorno televizijsko oddajo.

 

Kdaj bo ustanovljena nova stranka, Rupar še ni vedel natančneje povedati, imajo pa “bolj ali manj že vse pripravljeno, od statutov do posameznih delov stranke”. “Ustanovitev bomo prilagodili položaju,” je povedal.

Z novo stranko nameravajo tudi na volitve. “To pomeni, da želimo postati upokojenci znova del parlamentarnega življenja, saj trenutno v parlamentu nimamo svojega predstavnika,” je dejal.

Po njegovih besedah bo šlo za stranko vseh upokojencev, ne glede na njihovo politično in siceršnje prepričanje.

Nov vseslovenski protest upokojencev v Ljubljani je napovedal za 18. oktober. Pri tem upa, da mu mestne oblasti z županom Zoranom Jankovićem ne bodo znova skušale nagajati, kot se je to zgodilo nazadnje, ko so na Trg republike namenoma postavili igrišče za FIVB Beach Volleyball World Tour. Slednje se je sicer mestnim oblastem vrnilo kot bumerang, saj igrišče ni izpolnjevalo zahtevanih standardov in so ga morali preseliti.

A. V.