Na pragu nove afere: Je Golob letala najemal tudi za zasebne počitnice?

Letalo Cesna, povsem po "okusu" Roberta Goloba (vir: Flycom Aviation, spletna stran)

Robert Golob je avgusta in v začetku septembra za polete z zasebnimi letali, ki jih je njegov kabinet najel pri zasebnem podjetju Janez Let, porabil  54.200 evrov. Še 34.500 je kabinet vlade plačal podjetju Flycom Aviation, ki je v solasti Ivana Kralja iz Velikih Brusnic pri Novem mestu. 

V dobrem mesecu dni je Golob za najem zasebnih letal porabil tako 88.700 evrov, plačano je bilo s sredstvi davkoplačevalcev, ob tem, da ima država na voljo Falcon in da so na voljo tudi redne linije.

Podatke je prvi razkril portal spletnicasopis.eu. Nato pa je znani preiskovalni novinar in urednik Bojan Požar na omrežju X zapisal, da se nekateri datumi Golobovih poletov z najetim zasebnim letalom na stroške davkoplačevalcev ujemajo tudi z vikendi v avgustu:

– 18. do 21. 8. (petek – ponedeljek) – in potem znova petek 25. 8. “No, to so tudi datumi, ko predsednik vlade – ob koncu tedna – tako rekoč ‘izgine’ iz javnosti,” je dodal in še zapisal:

“Razkritje, da premier na zasebna potovanja ali izlete, skupaj s partnerico-partnerjem, leti z najetim zasebnim letalom na stroške davkoplačevalcev, odnese vsakega šefa vlade ali kakšnega drugega državnega/javnega funkcionarja v vsaki državi zahodne demokracije. Brez pardona!”

Plačila podjetju Janez Let:

Skupaj:                                                                                                       54.200 EUR

Plačila podjetju Flycom Aviatiom v solasti brusniškega Janeza Kralja:

Vir: Erar

Bojan Požar je zapisal, da se vsaj eno od plačil ujema s počitnicami Roberta Goloba in Tine Gaber v začetku septembra na Malem Lošinju.

Čeprav so podatki znani že nekaj časa, provladni mediji o tem Golobovem letenju, očitno tudi s spremljevalko, molčijo.

M. D.