Odmevno: “Imamo prvo damo, ki je kot vegeta”

Takole je Gabrova promovirala piramidno shemo, v kateri je bilo z obljubami o velikih zaslužkih zavedenih na stotine ljudi. (vir: arhiv)

“Kaj imata skupnega Robert Golob in Rok Snežič? Tino Gaber. Imamo prvo damo, ki je kot vegeta, v vse se meša in pod njo se dogaja marsikaj.”

Tako je v sinočnji oddaji Tarča na nacionalni televiziji dejal poslanec Aleksander Reberšek, član preiskovalne komisije, ki jo je do nekaj dni nazaj vodila poslanka Mojca Pašek Šetinc.

Poslanec Žan Mahnič pa je poudaril: “Ko se je ustanavljala ta preiskovalna komisija, sem v razpravi v parlamentu dejal, da če bodo kopali dovolj časa in dovolj intenzivno, da bodo prišli do svojih ljudi. In kopali so toliko časa, da so prišli do gospe, ki po vsej verjetnosti zdajle s predsednikom vlade gleda Tarčo.”

Preiskovalna komisija je namreč minuli torek naletela na magnetogram tajnega zaslišanja prejšnje komisije pod vodstvom Janija Möderndorferja iz leta 2021. Ta del javnosti nikoli ni bil predstavljen, gre pa za zaslišanje nekdanjega spremljevalca Tine Gaber Klemna Nicolettija.

Nicoletti je ustvarjal tako imenovano piramidno shemo po več državah – od Slovenije, Velike Britanije, celo do Nigerije. Šlo naj bi za trženje nepremičnin pod imenom BeReal, so poročali v sinočnji Tarči. Pri ustanavljanju podjetij v tujini mu je svetoval Rok Snežič, Nicolettiju ga je priporočila Snežičeva bivša punca in svetovalka Tina Gaber, kot je razkril poslanec Reberšek  (posnetek na koncu prispevka). V promoviranju te piramidne sheme je sodelovala tudi Tina Gaber, nato je neznano kam poniknilo 2 milijona evrov.

Mojca Pašek Šetinc je sinoči povedala, da se je na Tino Gaber “pač naletelo”, zadevo so morali predati policiji in tožilstvu. Mahnič pa je dejal, da je bilo prav slednje razlog za to, da je bila Pašek Šetinčeva izključena iz stranke Gibanje Svoboda in odstranjena iz vodenja preiskovalne komisije.

Zajem zaslona posnetka tajnega zaslišanja Klemna Nicolletija leta 2021:

Vir: Zajem zaslona (X, Bojan Požar)

Tina Gaber in Klemen Nicoletti (vir: YouTube)

M. D.