Odmevno: “Dozorelo spoznanje, da je z zdajšnjim predsednikom vlade konec”

Pravnik prof. dr. Matej Avbelj (vir: arhiv)

“Zdi se, da je v slovenskem javnem prostoru dozorelo spoznanje, da je z zdajšnjim predsednikom vlade konec.”

Tako je v današnjem komentarju, uvodoma zapisal dr. Matej Avbelj, pravnik, prorektor Nove univerze in redni profesor za evropsko pravo na Fakulteti za državne in evropske študije.

Dr. Avbelj v nadaljevanju navaja, da spoznanje seveda ni dozorelo samo od sebe, ampak so za to poskrbele Golobobe nepremišljene izjave “in ne le zgrešene, temveč potencialno tudi protipravne politične poteze. Te so hodile z roko v roki z objektivnim dejstvom, da aktualna vlada razen procesa odstranjevanja političnih nasprotnikov in sprejemanja neživljenjskih predpisov, za katere celo že sama priznava, da delajo škodo veliki večini državljanov – pa tudi blatnim kravam –, nima pravzaprav ničesar pokazati”.

“Obenem so neizvoljeni centri moči prav tako očitno presodili, da je Robert Golob premalo vodljiv, preveč neukročena pištola, da bi ga mogli v celoti kontrolirati.”

Dr. Avbelj je uvodoma tudi zapisal, da se je Slovenija v zadnjih 15 letih znašla v zares hudi krizi vladanja. “Ta z Golobovo vlado zdaj doživlja vrhunec in obenem poganja tudi krizo upravljanja, ki se kaže v nazadovanju, dejansko propadanju vseh ključnih sistemov te države.”

M. D.