Odkrili so jih okoli 200, veliko jih nadaljuje pot proti Ribnici

Največ so jih prijeli na obrobju vasi Kilovče.

Koprski policisti so včeraj okoli 15. ure pri Šembijah odkrili tabor oziroma več manjših taborov v gozdu, v katerem je bila večja skupina ilegalnih migrantov, ki pa so tabor že zapustili. Na kraju so policisti prijeli dve osebi.

Na teren je zatem odšla prva policijska patrulja in vodnik službenega psa, ki so proti
hribu Vrh opazili večjo skupino oseb (najmanj 50 oseb), ki so bežale. Takoj zatem so se vključile v iskanje dodatne patrulje policistov in vodnikov službenih psov ter policijski helikopter.

Migranti so se razbežali v okolico in v gozd proti naselju Podstenjšek, nadaljevali pa so pot proti Merečam (proti Ribnici).

Policisti so jih ves popoldan, večer in noč prijemali po manjših skupinah, največ na obrobju vasi Kilovče (oziroma med Ratečevim brdom in Kilovčami) – okoli 16 kilometrov v notranjosti države, kot to poroča Civilna iniciativa za varovano mejo.

Pot nadaljujejo proti Ribnici.

Skupaj je bilo do danes do 10. ure prijetih 122 oseb. Obravnava vseh še ni zaključena.

Do sedaj je dejstvo, da gre predvsem za državljane Pakistana (27) in Afganistana (94), Bangladeš (1), najmanj pet je mladoletnih (ti so odpeljani v Azilni dom), večina jih bo danes vrnjena na Hrvaško.

Danes policisti nadaljujejo z iskanjem, saj se je včeraj predvidevalo, da naj bi šlo za skupino okoli 200 ilegalnih migrantov.

Točni podatki bodo znani po zaključenih vseh policijskih postopkih, so sporočili s PU Kopert.

C. R.

novo staro popularno
Janez

ŠAREC, POKLUKAR, CERAR, , ŽIDAN, ZDAJ SE NE MORETA SPRENEVEDATI VEČ ? STE PODPISNIKI MARAKEŠKE POGODBE, TO JE UVOZ NASILNIH MUSLIMANSKIH MIGRANTOV V SLOVENIJO. IZDALI STE SLOVENIJO IN SLOVENSKE DRŽAVLJANE., ZAGOVARJATE NMUSLIMANSKE MIGRANTE. LJUDJE V SLOVENIJI se boji nasilnih muslimanskih migrantov, ker uničujejo hiše prebivalcev ob meji, razpela z križem razbijejo na več kosov, napadajo občane, policiste z nožem, kamenjajo 11letno deklico?? Hvala Bogu, da ni prišlo do posilstva.,ugrabljajo ljudi, avte. Vse to vaše sprenevedanje, da je Slovenija varna država, da ni nasilnih migrantov, da je meja zavarovana, to je preseglo vse meje??? IMATE SLOVENSKE LJUDI ZA NORCE?

moro

Izdajalska vlada .Sramota

Darijan

Janez, vsaka čast vse to je več kot živa resnica. Smo totalno skorumpirana, lopovska država, katere vodstvo boli k…. za njene prebivalce Slovence. Tako se premišljeno uničuje slovenski narod…res sramota! Da je Tito živ tega nebo bilo. Zdaj v roke puške, zdaj naj zapoje mitraljez!!!

migrantB

dobro bi bilo ,da bi se iz Ribnice namenili obiskat Murglje in Kamnik, upajmo ,da bodo dobrodošli.