Obravnavali 317 migrantov in devet tihotapcev

Nezakoniti migranti v Sloveniji (vir: arhiv)

Od petka zjutraj pa do ponedeljka zjutraj so policisti novomeške policijske uprave obravnavali 317 tujih državljanov, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije.

Večina je bila prijetih na območju Posavja, dodatno pa 39 na območju policijske postaje Metlika (Čurile, Metlika, Drašiči) in 3 na območju policijske postaje Črnomelj (Vinica).

Kriminalisti in policisti so obravnavali še 9 tihotapcev, tujcev, ki so nezakonito prevažali migrante.

Vsem so odvzeli prostost, jim zasegli vozila in jih bodo s kazensko ovadbo pripeljali pred preiskovalnega sodnika. Postopki z migranti pa še niso zaključeni, so sporočili.

V petek zvečer so policisti v Brežicah ustavili vozilo 23-letnega Romuna. Prevažal je sedem Turkov, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo.

V soboto, okoli 16. ure, so policisti v Trebežu v občini Brežice ustavili dve vozili polnih ljudi. V njih sta 24- in 64-letni Ukrajinec prevažala skupaj 12 Turkov.

Dobro uro pozneje so policisti v Dečnem selu in Globokem v občini Brežice prijeli štiri Latvijce, ki so očitno medsebojno sodelovali pri prevozu migrantov. Najprej so v Dečnem selu ustavili 18- in 19-letnika, ki sta bila v vozilu sama. Nato so v Globokem najprej prijeli 20-letnika, ki je imel v vozilu pet Turkov, za njim pa še 22-letnika, ki je bil v avtu sam. Po iskalni akciji so policisti v bližini prijeli sedem Turkov, ki so se pred tem peljali z 22-letnikom.

Isti dan zvečer so policisti na Obrežju ujeli 39-letnega Ukrajinca, ki je prevažal tri Turke.

V nedeljo zvečer pa so metliški policisti v Drašičih ustavili avtomobil, v katerem je 44-letni Estonec vozil pet Sircev.

M. D.